Göbek Eritme Egzersizleri

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Göbek eritme hareketleri tek başına hiç bir anlam ifade etmezken dengeli ve sağlıklı beslenme ile güzel bir uyum yakalar. Çünkü zayıflama sürecinde egzersiz %30, diyet ve beslenme ise %70’lik bir etkiye sahiptir. Göbeğinizden şikayet ediyorsanız, eski kıyafetlerinizin içine girmekte zorlanıyorsanız, merdiven çıkarken veya kısa mesafeleri yürürken nefes nefese kalıyorsanız bunun sebebi göbeğinizin ve vücudunuzun yavaş yavaş yağlanıyor oluşudur.

Yediğimiz fazla yiyeceklerin vücutta depolanmaya başladığı ve en çok yağ deposunun yayıldığı bölgelerin en başında gelen göbek bölgesi yağlarıdır. Göbek yağı kadın erkek hepimizin derdidir. Bir bakarız karnımızda bir simit oluşmuş. Hem de sinsice! Birde bakıyorsunuz aşağıyı göremiyorsunuz. İlk koşul şudur; akşamları, günde bir saat yürüyeceksiniz.

Yürümek

Yürümenin belki de en iyi yağ yakma egzersizi olduğu bilinen bir gerçek. Yürürken kalp atışınız kolayca yağ yakma seviyesini sürdürür, yürümek eklemlerinizi zorlamaz ve sakatlanma riski sıfıra yakındır. Vücut direncimizi artırıp, hastalık risklerini en az seviyeye indirir. Vücudun mutluluk hormonu olan endorfin salınımını sağlar, Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar.

Karın Egzersizleri

Yukarıdaki göbek eritme hareketleri yalnızca göbek için yapılıyormuş gibi görünse de aslında tüm vücudunuzu çalıştırır. Göbeğinizdeki yağların erimeye başlaması ile karnınız daha düz bir form alır ve kollarınız, bacaklarınız, sırtınız ile kalçanız da şekillenmeye başlar.

Setler halinde uygulayabileceğiniz 3 basit karın eritme hareketi ile yağlarınızdan kurtulabilir, sert karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Başlangıç olarak, yukarıda göstermiş olduğumuz 3 temel hareketi birer set uygulamanız yeterli olacaktır. İyi bir temel oluşturacağınız bu hareketlerin set sayıları, ilerleyen zamanlarda artırılabilir.

Plank Hareketi Nedir? Nasıl Yapılır?

Plank

Plank hareketi, ilk başta kolay gibi görünen ancak uzun süre yapması oldukça zor olan muhteşem bir karın egzersizidir. Tüm karın kasını çalıştırır. Bunun dışında boyun, sırt, bel, göğüs ve ön/arka bacak kaslarını güçlendirir; duruş bozukluklarını düzeltir. Omzun geride, göğüslerin yukarıda olmasını sağlar. En güzel yanı ise her yerde yapılabilir olmasıdır.

Plank hareketini yapmak için düz bir zemine şınav çeker gibi uzanılır. Dirsekler yerde, omuz genişliğinde açıktır. Eller birleştirilebilir veya yerde serbest kalabilir. Ayaklar tıpkı şınav pozisyonundaki gibi parmak uçlarındadır. Bacakların genişliği çok önemli değildir ancak omuz genişliğinde açmak, dengeyi sağlayabilmek açısından daha sağlıklıdır.

Plank hareketini yaparken vücut topuklardan başa kadar gergin ve düz olmalıdır. Hareketten verim alabilmek için vücudun düz olması oldukça önemlidir. Plank Hareketi Hangi Kası ÇalıştırırBu egzersizde tekrar olmadığından dolayı süreyle çalışılır. Yeni başlayan biri, 15-20 saniyelik 3-4 set yapıp dinlenmelidir. Spor geçmişi olanlar veya 15-20 saniyede yeterince zorlanmayanlar bu süreyi uzatabilir.

https://youtu.be/ryJlA85NI6w

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Diğer Yazılar